Eurovision och hashtag lilla gubbslem

Den arga amazonen har haft en upptagen helg med Göteborgsvarvet (som åskådare men det var krävande det med), Eurovision och päronbesök och har därför inte hunnit blogga. Men bli förbannad över sexistisk skit det har jag ju alltid tid för och sådan smög sig in även i gårdagskvällens Eurovisionfinal.

Erik Sade ärligt talat? ”Hashtag Beutiful girl” och ”hashtag MILF”? Hashtag rejält med smisk så du lär dig att uppföra dig i fortsättningen kanske vore något? Och pinsamt illa av SVT att låta honom säga en sådan sak för det verkar ju dessutom ha varit inrepeterat. Och vilken dålig stämning det blev. Petra Mede såg märkbart irriterad ut och danska vinnaren Emmelie de Forest vände på klacken och gick åt andra hållet när Sade sa ”Come here, come here”. Hon ba ”Eh nej ditt lilla gubbslem det har jag faktiskt ingen lust med!”

Jag tycker uttrycket MILF borde stanna inom pornografin där det hör hemma för det är ett begrepp (om man nu ens kan kalla det begrepp) som är förolämpande på så många plan: att man är liggbar TROTS att man har barn (uppenbarligen är man det annars hade man ju inte HAFT några barn till att börja med men slutledningsförmågan hos puckon brukar ju inte vara så god och tänka i flera steg är något av en utmaning), det är också underförstått att man ska ta det som en komplimang för när en kvinna fått barn är hon ju lite förbrukad a la hora madonna komplexet och får allt vara tacksam för det hon får?!

Det här med ”hashtag beutiful girl” är väl lite mindre otrevligt men fortfarande helt irrelevant i sammanhanget Eurovision där man tävlar i musik, inte skönhet. Varför tror vissa män att kvinnor vill få sitt utseende kommenterat och värderat av dem? Newsflash- de flesta av oss vill det INTE! I vilket fall inte av främlingar och i sammanhang där det inte har betydelse för det man gör hur man råkar se ut. Åh jag blir så trött!

Men annars var det kul med Eurovision. Anouks låt var riktigt stilig, Frankrikes hade fuck you attityd och Islands var fin om än lite tjatig. Norges var inte alls dum, den kommer det nog dansas loss till i sommar. Ungern hade finaste dekoren i form av animationer. För att inte tala om Rumänien! Helt kart intressantast (mest intressant?) bidrag. Och snyggast skjorta!

cezR

 

Annonser

5 thoughts on “Eurovision och hashtag lilla gubbslem

 1. Det ska erkännas att jag själv använt ordet MILF i skämtsamma sammanhang, även om jag personligen anser detta vara ett sexistiskt uttryck. Vilket är den manliga motsvarigheten? DILF. Det hör man inte ofta:D

 2. Reblogga detta på Otacksamma Föräldern and commented:
  Nästa vecka är det dags. Då återkommer SR Mediernas specialsändning Fråga Medieeliten där det är lyssnarna som frågar och mediemakthavarna som svarar. Hittills har vi klart att två av de tyngsta ur medieeliten kommer: SvT:s VD Eva Hamilton och DN:s chefredaktör Peter Wolodarski.

  Skicka frågor till oss på Medierna senast tisdag så hinner de komma med i programmet.

  Fråga vad ni vill om medier – Är det för mycket sexistisk skit i Mello i SVT?

  Du kan fråga på Twitter och Facebook där programmet heter Medierna. Eller skicka mejl till medierna@sverigesradio.se.
  Go get’em!

 3. Pingback: Uppföljning av Medierna Special – Fråga Medieeliten VAD FAN HÄNDE?!? | Otacksamma Föräldern

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s